lauantai 25. huhtikuuta 2009

Please keep her going

Tämä nainen marssii rintasyövän puolesta. Lähetä hänet matkaan maailman ympäri, niin että hän pääsee perille. Tee se tukeaksesi kaikkia niitä naisia, jotka ovat sairastuneet tähän vakavaan tautiin. Hän kulkee maailman ympäri – blogistaniassa!


*Lähetä hänet jatkamaan matkaa* - paina copy-nappia nyt!
Liitä kirjoitukseen ja julkaise!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Hyvän ja tärkeän asian puolesta tuokin ylläoleva blogistaniassa kiertävä viesti taatusti on. Siksi ei pitäisikään alkaa viilailla pilkkua, mutta valitettavasti kielipoliisin korvani kuulee lieviä riitasointuja muodossa "marssii rintasyövän puolesta". Viestin perimmäinen ajatus on "rintasyöpää vastaan", minkä kaikki luonnollisesti ymmärtävät, olipa viesti muotoiltu miten tahtojaan... Vaan ei näemmä pääse leopardi - tai kielipoliisikaan - pilkuistaan! ;) Niinpä kerron kevennykseksi pienen tarinan pilkun paikasta:

Olipa kerran muinainen Venäjä ja siellä tsaarilla kaikki valta päättää kaidalta polulta poikenneiden kansalaisten kohtalosta joko passittamalla heidät Siperiaan tai armahtamalla heidät. Kotvan harkittuaan tsaari kuitenkin päätyi armahtamaan erään erittäin paatuneena tunnetun rikollisen ja lausui kirjurille tuomionsa:"Armoa, ei Siperiaa." Vaan kynäniekan tarkkaavaisuuspa herpaantui juuri kohtalokkaalla hetkellä, ja hän kirjasi tsaarin päätökseksi:"Armoa ei, Siperiaa."

Niin, se pilkun paikka voi olla tuiki tärkeä toisinaan, mutta nyt unohdan kuitenkin sen viilailun toviksi ja poistun takavasemmalle nauttimaan ihanan aurinkoisesta ja lämpimästä päivästä! :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa että otit tuon syöpäasian esille. Tuo nainen jatkaa kulkemistaan toivon mukaan niin että yhä useampi meistä tiedostaisi tuon sairauden, joka valitettavasti on aika yleinen. Mutta sehän ei välttämättä ole kuolemaksi, niinkuin aiemmin ajateltiin. Se on sairaus siinä missä joku muukin, diabetes, allergia, tms. Joistakin sairauksista voi parantua, niinkuin esim.syövästä, ja joistakin taas ei - niiden kanssa pitää opetella tulemaan toimeen. Vastoinkäymisiä elämässä rittää, kenellä mitäkin. Yleisesti ottaen niistä yleensä selvitään ja sitähän tuo maailmanympäri kävelevä nainenkin kait viestittää.

Nerikah kirjoitti...

Hei Anonyymi!

Olen kanssasi samaa mieltä. Yleistyttyään rintasyöpä on toki sairaus siinä missä jokin muukin. Vakava sairaus toki, mutta ns. lopullisuuden leima, joka yleensä syöpäsairauksiin liitetään, on mielestäni tämän sairauden kohdalla ehkä hiukan himmennyt sen myötä, kun tietoisuus sairaudesta kasvanut, ja käsittääkseni myös ennusteet parantua ovat tänä päivänä hyvät.

Tämä piirrosdaami tähtää juuri siihen, että taistelisimme tätä vakavaa sairautta vastaan tai että tietoisuus rintasyövästä kasvaisi (rintojen tutkiminen ym); eri blogeissa tämä piirrosdaami tarpoo tarpomistaan, ja meidän tehtäväksemme jää pysähtyä hetkeksi & uhrata muutama ajatus tälle nykyään valitettavan yleiselle sairaudelle, sen torjumiselle tai siihen sairastuneiden tukemiselle.

Aurinkoista sunnuntain jatkoa!! =)

stansta kirjoitti...

Ihanaa, että sinäkin laitoit tämän blogiisi! Itsekin kyllä kiinnitin huomiota tuohon 'puolesta'-sanaan, mutten tohtinut sitä muuttaa. Ajatus kaunis! Ja se, että tekniikka kehittyy!