lauantai 16. toukokuuta 2009

Heartbreak On A Plate

On jo vierähtänyt hyvä tovi siitä, kun julkaisin ensimmäisen otteen mielipuolen keittokirjastani, tuolloin näpertelin kylmäsavulohi-pastaa. Edelleen pysyn pastanjauhamisessa, tällä kertaa teen vain sikamaisen ihanaa kinkku-pekonikastiketta pastan kylkeen. Edelleen pysyn myös tavoilleni uskollisena, tarkkoja määriä en osaa antaa enkä valmistusajastakaan todeta muuta kuin vartissa valmista.

Tämän ruokalajin valmistaminen edellyttää aitojen, oikeiden raaka-aineiden käyttöä, joten unohda kaikki, minkä etiketissä on mainittu sana light, kevyt tms. No, lähinnä tuo koskee kermaa ja ehkä kinkkua, sillä kevytpekonista en kyllä vielä ole kuullut.

Äläkä ruoki lamaa, vaan suosi suomalaisia tuotteita (okei, parmesanin kohdalla on kaiketi tehtävä poikkeus)!


Näillä eväillä se siis syntyy:

 • pussillinen kotimaista kinkkua suikaleina (=200 g ?), puolikaskin riittää
 • paketti kotimaista pekonia (=150 g ?)
 • kimpale sinihomejuustoa
 • kimpale parmesan-juustoa
  HUOM! Kimpale = se sellainen (pienehkö) juustokiila, en katsonut grammamääriä paketista
 • kermaa
 • sipulia
 • mustapippuria
 • värillistä pastaa

 1. Raasta parmesan rujoksi raasteeksi.
 2. Silppua sipuli pieniksi kuutioksi.
 3. Suikaloi pekoni.
 4. Tiristä sipulia hetki kuumalla pannulla pekonin ja kinkkusuikaleiden kanssa. Halutessasi voit lisätä nyrkillisen voitakin pannuun ennen paistamista, mutta se on turhaa, sillä pekonista kyllä irtoaa messevästi rasvaa, jossa sipulikin kuullottuu kivasti.
 5. Lohko pannuun osa sinihomejuustosta tai juustokiila kokonaan. Pienet lohkot sulavat sähäkämmin!
 6. Ripottele heti perään parmesan. Suosittelen kuitenkin käyttämään harkintaa parmesanin määrässä, ehkä ei ihan kaikkea tarvitakaan...
 7. Sekoittele puolihuolimattomasti, niin että pekoni, kinkku, sipulisilppu ja juustot sulautuvat toisiinsa.
 8. Norjista kastiketta tilkalla kermaa ...mikä käytännössä tarkoittaa liki tölkillistä (2 dl), sillä juustot sulautuvat sangen ...tuota ...tymäkäksi massaksi.
 9. Myllytä kokonaisia mustapippureita ronskina rouheena sekaan. Eritoten suola on tarpeeton, sillä pekoni ja juustot tuovat ihan riittävästi makua tähän soossiin.
 10. Muista keittää pasta samanaikaisesti, kun pyörittelet kastiketta valmiiksi!!
 11. Kaada kastike valutetun pastan joukkoon.
 12. Tarjoile ja nauti heti!

Suolaista. Rasvaista. Sikahyvää! Eikä mitenkään sydänystävällisellä tavalla. No, sydän "kiittää", mutta kiittäköön, eihän tätä sentään joka päivä nautita! Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi syntisen hyvä makunautinto, erityisesti dagen efterinä - kukaanhan ei tietenkään kapulasta kärsi koskaan, mutta jos sattuisi kärsimään... ;)

Söisi suu, vetäisi vatsa, vaan ei jaksa heikot nilkat kantaa... Selityksen makua! Kaikki kerralla napaan vaan, lämmitettynä (mikrotettuna) menettää parhaan teränsä, valitettavasti. Ja jälkkäriksi sitten pönöttämään sohvalle pienille nokkaunille... :)

3 kommenttia:

ina kirjoitti...

Ja tämmöisiä herkkuohjeita täällä on heti kun mä päätin alkaa laihikselle! :) No, ehkä voin siirtää sitä päivällä...

Stansta kirjoitti...

Ei kerrota kenellekään, mutta mä vedin just sellasen köyhän tytön version mikä tarkoittaa myös sitä, että jäi käymättä kaupassa: makaroonia ja makeaa maissia pelkästään. Joo, ei ollu hyvää, mut vei nälän. Uuh. Varmasti menen huomenna kauppaan! =/

Nerikah kirjoitti...

Huomenta ladyt!

Normaalisti minullakin on melko yksinkertaiset ja koruttomat eväät, ihan perussettiä, siis kotiruokaa: makkarakastike, makaronilaatikko, kanarisotto, kalapuikot, maksalaatikko jne jne, unohtamatta tietenkään jokailtaista iltapuuroa (yleensä jtn muuta kuin kauraa). Mutta joskus pitää mässätä, niin sitten taas jaksaa tuota arkisempaa apetta!! :p