maanantai 16. maaliskuuta 2009

Pillitys

Ajelin tänään kaikessa rauhassa töistä kotiin, ja olin jo miltei perillä, kun kotimatkani sai yllättävän käänteen. Olin juuri kääntynyt meidän kylän raitille vievälle tielle, kun Kissalan pojat ajoivat vastaan. Vaikka he olivat kääntymässä vasemmalle, päätin olla Teiden Ritaritar ja himmasin Wanhan Rouwan muutoinkin kohtuullista vauhtia antaakseni tietä heille. Vaan pojatpa eivät paljon näyttäneet perustavan yrityksestäni olla kohtelias autonainen, kun maija ei liikahtanutkaan kääntyäkseen, joten minä jatkoin sitten muina tyttöinä matkaani.

Kotiin oli matkaa enää pari sataa metriä, kun bongasin taustapeilistä maijan, joka väläytti vilkkujaan pysähtymisen merkiksi - missäpä muuallakaan kuin täsmälleen kotikerrostaloni kohdalla! Kaikissa talomme asunnoissa ainakin yhden huoneen ikkunat ja parveke antavat nimenomaan kylämme raitille päin. Minun tuurillani koko talon väki oli varmasti juuri parahiksi saapuvilla parvekkeillaan - tupakoimassa tai puistelemassa pöytäliinasta murusia tai muuten vaan patsastelemassa - ja pääsi siten todistamaan, kun saavun kotiin poliisit kannoillani... *nolo*

Käännyin talollemme vievälle tielle ja päätin pysähtyä talon päädyn kohdalle, siellä kun ei ole ikkunoita, joten säästyisin naapurien enemmiltä uteliailta katseilta (sikäli kun sillä nyt enää oli kauheasti väliä). Kaivoin rahapussin esiin käsilaukkuni uumenista, sillä epäilemättä he haluaisivat ajokorttini ihasteltavakseen. Veivasin ikkunan apposen auki... ja mietin kuumeisesti, olinko syyllistynyt johonkin rikkeeseen - turvavyö oli kiinni, kännykkä visusti povitaskussa, en tupakoinut ajon aikana, en näplännyt stereoitakaan, enkä edes kaahannut... Mitä vielä olisin voinut tehdä tai jättää tekemättä?!

Herra konstaapeli asteli Wanhan Rouwan viereen, pyysi ajokorttini nähtäväkseen; sitten pilli suuhun ja napakka puhallus, kiitos. No, pillittämisen jälkeen nuoren ja kiltinnäköinen konstaapeli vielä empi tovin auton vierellä ennen kuin kysyi: "Oletko muuten huomannut, että sulta on toinen etuajovalo palanut?" (pari haparoivaa askelta lähemmäs Wanhan Rouwan nokkaa höystettynä arvioivilla silmäyksillä) "Täältä..." (ankaraa sanojen hapuilua) "...öö ...vasemmalta puolelta?" Tietenkään en ollut moista huomannut, mutta lupasin korjata tilanteen pikimmiten.

Olikin muuten ensimmäinen kerta, kun Kissalan pojat pysäyttivät minut "mittavan", liki 3 vuoden ajourani aikana! ;) Ja oli myös ensimmäinen kerta, kun minut puhallutettiin. Mutta vaikka olenkin nyt kahta kokemusta rikkaampi, niin vielä sentään on sakot saamatta! :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi on p.o.p.? Ei nyt sentään. Onneksi vältyit sakoilta!
No, nyt ainakin naapurit tietää kenen kanssa on turha alkaa ryttyilemään, heh heh...

Neiti F. kirjoitti...

Taisi olla sinivuokoille vähän epäilyttävää se himmailusi siinä alussa, kun koitit vain olla kohtelias :) Luulivat varmaan että ajelet kännissä ja lähtivät siksi perään!

Ja kotiin saapumisesi poliisisaattue kannoilla kuulosti just niin sopivan nololta, että tirskahtelin tuossa itsekseni lukiessa :)