lauantai 9. toukokuuta 2009

RaparperitaivasMistä tietää, että kesä on alkanut? Siitä, kun allekirjoittanut astuu kyökin puolelle suorittaakseen sarjan toimintoja, joihin liittyy mm. voi, munat ja sokeri... niin ja jauhot ynnä muut pulverit.

Mittaa. Vatkaa. Maistelee.

Kyllä vaan! Leipoo, joskin uhmaten siitä tosiasiaa, että yleensä ottaen jauhopeukalonsa on keskellä kämmentä. Mutta leipoo silti, tavoitteenaan loihtia raparperipiirakka, joka on taivaallisen infernaalisen hyvää!


Tehtävä suoritettu hyväksytysti ja onnistuneesti tällä(kin) kertaa.

<---Kiitos salaisen aseeni, jonka sain äidiltäni jo ala-asteella ja joka siis on ihka ensimmäinen reseptikirjani!

Ja nyt tämä salainen hellapoliisi noudattaa sohvan seireenikutsua ja vetäytyy mutustelemaan kesän ensimmäistä raparperipiirakkaansa sukeltaen samalla Stieg Larssonin aina niin kiehtovaan maailmaan.

4 kommenttia:

Stansta kirjoitti...

Näyttää niiiiin taivaalliselta -saiskos pikkuisen palasen? Tykkään raparperista. :)

Nerikah kirjoitti...

Raparperi taitaa olla sarjassamme niitä asioita, jotka jakavat mielipiteet aika vahvastikin. Moni kai kavahtaa raparperin happamuutta tai kirpeyttä, ihan miten vaan, mutta minusta se on juuri Se Juttu, mikä raparperista tekee niin hyvää!

Tämä piirakka olisi varsin kätevä toteuttaa myös ostamalla kaupasta valmis piirakkataikina. Mutta jostain kumman syystä minun piti tehdä taikina _ihan_itse_ alusta loppuun. Täyte, tai pikemminkin päällinen, on helppoakin helpompi. Levitetään päälle raparperipaloja niin että pohja peittyy. Sirotellaan rapskujen päälle vielä sokeria ja hasselpähkinä- tai mantelirouhetta. Kookoshiutaleita en ole kokeillut, mutta kai nekin toimisivat... Paistetaan uunissa n. 25 min 200C. Ja sitten nautitaan joka suupalasta!! :-p

Piirakan lisäksi tapaan tehdä raparperista mehua, jota ei keitetä. Se on mitä mainiointa hellepäivän juomaa!! Täytyykin kaivella ohje jostain esiin...

ziriliini kirjoitti...

älä vaan koskaan-ikinä-kmilloinkaan hävitä tuota kirjaa! Sitä ei meinaan saa mistään! Ittelläni on sama kirja mutta sieltä puuttuu joku sivu/ohje.

Tuossa kirjassahan oli aivan taivaallisen hyvä toffee/kinuskikarkkiohjekin...

Nerikah kirjoitti...

Huomenet Ziri!

Lukemattomista muutoista huolimatta, tuo reseptikirja on varjeltunut häviämiseltä / hävittämiseltä. Kirjanen alkaa jo olla vähän nuhvaantunut, ja sivuilla on "vähän" rasvaterveisiäkin, mutta sehän kertoo vain siitä, että sitä on käytetty!!

Jos sinun täytyy täydentää kirjassasi olevia puuttuvia aukkoja, niin nytpähän tiedät, kehen ottaa yhteyttä... =)