torstai 26. maaliskuuta 2009

Terveisiä tassun alta

Vierailevat tähdet, Neiti Rämäpää ja Mr. Look-Alike, ovat olleet luonani nyt kohta kaksi viikkoa. Molemmat ovat löytökissoja, ja luultavasti Mr. Look-Alikea elämä on kohdellut varsin kaltoin ensimetreistä lähtien aina löytöeläinhoitolaan pääsemiseen asti, sillä niin varautunut herra on, varsinainen arkajalka ja ujopiimä. Siksipä kaikkein ilahduttavinta on ollut silminnähtävä muutos juuri Mr. Look-Alikessa, se kuinka päivä-päivältä kissaherra on rohkaistunut ja kasvattanut luottamusta tilapäiskortteeriinsa ja -emokkeeseensa (kiitos, Siru, lainaan sinun loistavaa termiäsi ihan omin lupineni!).

Aivan päättömäksi meno ei sentään ole tässä Kattilassa yltynyt - vielä - vaikka epäilemättä tassukkaat ovatkin lyöneet söpöt pikkupäänsä yhteen keksiäkseen kuningasideoita minun ries... korjaan, riemukseni.

Ensinnäkin olen saanut huomion arvoisen sisustusvinkin. Mattojen asettaminen lattialle suoraan ja siististi on "so last season", joten eräänä päivänä palatessani töistä kotiin eteiseen oli luotu vähintäänkin lennokas, uusi kevätilme ;)

On tietysti mahdollista, että tässä on viritelty ansaa mahdollisten murtovarkaiden pään menoksi - kurtussa olevaan mattoonhan voi kompastua - sillä käytävästä kantautuvat äänet välillä saavat erityisesti Neiti Söpön valpastumaan ja hiipimään matalana muristen eteiseen.


Säilytän kissojen tarvikkeita, ruokia, herkkuja ym. ruokakuppien yläpuolella, liki 2 m:n korkeudessa olevalla, täpötäydellä hyllyllä, jonne kissoilla ei ole pääsyä. Tai niin ainakin luulin, ettei ole...

Vaan maanantaina kotiin tullessani kohtasin keittiössä yllättävän näyn: kissanminttuaskin keskellä ruokakuppia ja Dentabits-raksurasian lattialla. Sentään askien sisältöä ei oltu yritetty (ehditty?) saada väkivalloin esille, kun kummassakaan ei näkynyt raivokkaan kynsimisen tai puremisen jälkiä!

Mitä ilmeisimmin tassukkailla - tai ainakin yhdellä heistä - on ollut siis painava sanansa sanottavanaan tarjoilun riittävyydestä tai laadusta! Nimittäin voisin laittaa vaikka pääni pantiksi, että asialla on ollut Neiti Rämäpää, joka on mestari availemaan kaappien ovia ja järjestämään itsensä paikkoihin, jonne ei olisi mitään asiaa... Mitähän älyn väläyksiä on seuraavaksi tiedossa?! :)

2 kommenttia:

Sirutuuli kirjoitti...

Ole hyvä vaan :)
Vähän aikaa meni, kun tajusin :)

Anonyymi kirjoitti...

Toiset ne näemmä tilaa netistä jotain virikeleluja (minä niistä mitään ymmärrä!), mutta sä säästät laittamalla ne kivoimmat asiat ylähyllyille... :)

Toimeliasta viikonloppua!