maanantai 17. marraskuuta 2008

5 omituisinta tapaani -haaste

Kiitos, Ziriliini, jälleen kerran haasteesta!

Tässä minun omituisimmat tapani, jotka eivät ole paremmuuden tahi omituisuuden mukaan listattu. Minulla on valtava valikoima outoja tapoja, nämä ovat vain viisi ensiksi mieleen tullutta. :)

1. Pussikahvi. Minun on aivan pakko saada kupillinen pussikahvia = Nescafén Cafe au Chocolatea työpaikalla työvuoron ensimmäisten minuuttien aikana. Paino sanoilla työpaikalla ja Cafe au Chocolate. Ei suodatinkahvia. Ei myöskään normaalia pikakahvia (siis murukahvia). Ei varsinkaan kotona, vaan nimenomaan työpaikalla. Okei, hätätilassa myös mökillä ja/tai retkeillessä, sillä alkeellisemmissa olosuhteissa pussikahvi on nopeampi valmistaa kuin perinteinen pannukahvi. Ja vie sitä paitsi vähemmän tilaa esim. rinkassa kuin tavan kahvi.

2. Viikatut muovipussit. Kun olen saanut kotona ostokseni tyhjennettyä muovipussista, taitan pussin pituussuunnassa kahtia ja sen jälkeen taittelen sen muutaman sentin levyisin taitoksin littanaksi "pötkyläksi". Näin ne vievät huomattavasti vähemmän tilaa, ja viikatun "pötkylän" pituudesta voin saada jo hiukan osviittaa, kuinka suuresta pussista on kyse.

3. Vaatteet värin mukaan. Viikkaan vaatteeni tai ripustan ne henkareihin värin mukaan. Jos viikattavat vaatteet ovat tummia, ne tulevat pinon alimmaiseksi, ja vaaleat vaatteet puolestaan päällimmäiseksi. Ja henkariin laittaessani kaapin sivuseinää vasten tulee tumma vaate, ja vasta sen jälkeen vaaleammat.

4. Astiat koon mukaan. Jos tiskaan käsin tiskit (kaikkeahan ei voi työntää tiskariin), laitan astiat kuivumaan kuivauskaappiin koon mukaan: isot lautaset lähtevät aivan seinän vierestä (kaikki samankokoiset isot peräkkäin), sitten tulevat syvät lautaset, sitten leipälautaset ja viimeiseksi kahvikupin aluslautaset. Lasit laitan ritilälle niin, että samaa sarjaa olevat ladotaan ritilälle yhteen nurkkaan, isoimmat tietenkin ensin. Sitten tulevat toiset hiukan pienemmät jne. jne. Tätä järjestelyä käytän myös tiskarin lataamisessa.

Tällä konstilla saan tilan maksimoitua, esim. sievän ja siistin lautasrivin päälle on vielä helpompi laittaa jotain kuivumaan. Ja tokihan on kätevämpää laittaa vaikka jälkiruokakippoja kuivumaan lasien päälle, jos ne lasit ovat samankorkuiset, eikä kippo siis jää länälleen.

5. Kultakurkku auton ratissa. Laulan ajaessani autoa yksin. Laulan niitä biisejä, mitä radiossa soi. En aina, mutta hyvin usein, ja erityisesti jos tilanne vaatii tiukkaa keskittymistä tai minua jännittää ajaa (esim. liukkaalla tai auton kyntäessä kaameassa sohjossa, kun ei tiedä, mihin suuntaan auto lähtee liirtämään vai lähteekö). Paino sanoilla autossa ja yksin. Ei muualla kuin autossa, ei edes suihkussa. Ei julkisesti, ei edes silloin, jos kyydissä on hyviä ystäviä. Lauluääneni on nimittäin sitä tasoa, että jos laulan, pikkulinnut tippuu puusta (a.k.a outoja lintukuolemia tapahtuu), sillä olen lähestulkoon absoluuttisen nuottikorvaton yksilö. Joten lahjakkaammat hoitakoot laulamisen!

Heitän haasteen edelleen Tuulenpesälle!

1 kommentti:

Sirutuuli kirjoitti...

Voi, minkä teit :) Pitänee ottaa haaste vastaan :)