lauantai 25. lokakuuta 2008

Wanhan Rouwan voitelu

Käytin siis eilen Wanhan Rouwan voitelussa, joka toivottavasti ei jäänyt Rouwan viimeiseksi. Taivalta on nimittäin Rouwalle kertynyt jo 255 000 km ja rapiat päälle, joten kaipa se viimeinen maili tulee ennemmin tai myöhemmin vastaan.

Tosin Rouwa oli aiemmin Äitini käytössä, ja tuolloin Rouwalle tehtiin harva se vuosi jos jonkilaista rempaa, isompaa ja pienempää. Ja Rouwan siirryttyä omistukseeni Äitini sanoikin, että varmaan muutaman vuoden Rouwan ja minun yhteiselon pitäisi sujua sen isommitta murheitta. Sitten kun jotain alkaa ilmetä, on se luultavasti suurta rahallista panostusta vaativaa, joten silloin lienee syytä harkita, kannattaako Rouwa ajaa viimeiselle parkkipaikalleen ja ostaa alle uudempi kärry. Mutta se on sen ajan murhe!

Kun varasin aikaa voiteluun, kysyin jälleen hinta-arvion sekä toimeenpiteen arvioidun keston. Ei pitäisi kovin paljon yli 50 eeroa maksaa (öljy, suodatin ja työ), ja noin puolessa tunnissa tästä selvittäisiin. Kuulosti muuten ihan hyvältä, mutta minun piti ilmoittaa töihin ajan varattuani, että iltavuoroon tuloni saattaa hiukan viivästyä, kun vien Rouwan voideltavaksi. Onneksi ymmärrystä jälleen löytyi.

Saavuin hiukan etuajassa voiteluun. Koska ilma oli sateinen, päätin jäädä korjaamolle odottelemaan, enkä lähteä poikkeamaan läheisissä kaupoissa kuten edellisellä kerralla tein, eihän minulla ollut edes sontikkaa mukanani! Annettuani Rouwan avaimet korjaajalle, herra sanoi, että voin mennä ottamaan kahvia ja lueksimaan lehtiä odotellessani. Hmm... kaltaiseni kahvikissa ei todellakaan kahta kehotusta tarvinnut, vaikka olin jo aamulla ennen lähtöä kyllä huolehtinutkin kofeiinin tarpeestani! ;)

Korjaamolla oli kahviautomaatti, josta sai tavallisen kahvin lisäksi mm. kaakaokahvia ja cappucinoa. Valitisin jälkimmäisen, sillä kokemukseni automaattien tavallisista kahveista ei ole kovinkaan positiivinen.

Lehtitelineessä oli monenlaista valikoimaa: oli mm. Tekniikan Maailmaa ja Anna-lehtiä, näyttipä pöydällä lojuvan päivän Etelä-Saimaakin liitteineen. Sanomalehden hylkäsin suoraan, sillä minulla oli laukussani mukana oma lehteni, jonka tavallisesti lukaisen ruokatunnilla, jos syön eväät kahvihuoneessamme enkä mene läheiseen lounaspaikkaan syömään. Valitsin sitten Annan, sillä jotenkin en nyt ollut sillä tuulella, että olisin jaksanut kovin teknisiin lukemistoihin perehtyä...

Toimenpide kesti hiukan odotettua lyhyemmän aikaa. Ja se kustansi tasan 50 eeroa. Ei mikään paha hinta mielestäni, muistelin maksaneeni edellisellä kerralla siitä enemmän, mutta korjaamolla taisikin olla nyt jonkin kampanja menoillaan.

Sitä vaan ihmettelen, että öljynvaihto-väli suosituksissa on eroavaisuuksia. Moottoriöljyjen valmistajat suosittavat vaihtoa 10 000 km:n välein, jotkut autonvalmistajat taas 15 o00 km:n välein. Tietenkin öljynvalmistajille on eduksi, kun vaihtoväli on tiheämpi, koska sen myötä öljyäkin menee enempi kaupaksi... No, Rouwan kohdalla oli lähempänä totuutta tuo 15 ooo km edellisestä voitelusta. Tosin eipä Rouwa ollut mitenkään oireillut erityisesti, että nyt olisi jo hoppu voiteluun ja hiljan tehdyssä tarkistuksessa (itse tein) öljytikun mukaan öljyä oli vielä riittävästi (ei ollut lähelläkään minimiä) eikä öljy näyttänyt ulkonäön puoleen mitenkään... tuota... liian paljon käytetyltä :) Onpahan tuokin homma nyt kuitenkin hoidettu pois päiväjärjestyksestä!

Mutta hyvillä mielin siis huruttelin voitelun jälkeen töihin. Nyt taas voi hetken huokaista ennen kuin täytyy jokin vastaava operaatio Rouwalle suorittaa...

Ei kommentteja: