maanantai 20. lokakuuta 2008

Johan oli käänne!

Eilisen BB:n suhteen ei päässyt käymään sellaista läheltä piti -vahinkoa, mikä miltei kävi Idolsin kanssa. Olin nimittäin kuullut jo uutisia, että yksi talon asukas lähtee BB-vaihtoon. Sitä paitsi odotin innolla häätöäänestyksen tulosta...

BB-vaihto vaikutti mielenkiintoiselta idealta. Mietin etukäteen, että vaatii melkoista henkistä kanttia vaihtoonpääsijältä, että pystyy sopeutumaan uuteen kulttuuriin, sillä kulttuurishokki eittämättä on edessä, jos vaihto kohdistuu kovasti pohjoismaisesta / suomalaisesta kulttuurista poikkeavaan maahan. Toisaalta talossa on ollut yksi asia varmaa: sieltä ei pääse ulkomaailmaan muutoin kuin joutumalla häädetyksi (tai no, onhan sitä lähdetty henkilökohtaisistakin syistä tai sairaalan kautta), siihen varmasti jokainen talon nykyasukki on jo sopeutunut, että talossa ollaan ja pysytään erillään ulkomaailmasta. Sopeutuminen siihen, että pääseekin matkalle, vieläpä ulkomaille, voi sen vuoksi olla melkoinen shokki.

Toivoin hartaasti, ettei vaihtoon valita sitä henkilöä, joka joutuu sunnuntaina häädetyksi... Nimittäin odotin Mariannen putoamista, enkä millään muotoa olisi suonut hänen pääsevän vaihtoon. Onnekseni tuo "kauhuskenaario" ei toteutunut.

Marianne kyllä häädettiin, mutta Johan pääsi BB-vaihtoon, vieläpä niin eksoottiseen paikkaan kuin Etelä-Afrikan BB-taloon! Ja vastaavasti Etelä-Afrikasta tuli Munya tuomaan säpinää ja väriä Suomen BB-taloon.

Mielestäni valinta ei olisi voinut mennä enempää nappiin! Toki mietin sitä, miksi juuri Johan valittiin vaihtariksi... Hänethän valittiin taannoisessa kolhoosi-tehtävässäkin työnjohtajaksi. Onko Johanin henkinen kantti kaikista kovin tai onko hänellä muita sellaisia ominaisuuksia, jotka puhuivat voimakkaimmin hänen puolestaan? Vai oliko kaikki sittenkin silkkaa arpaonnea? Jossain on mainittu (oliko jonkun jo häädetyn asukkaan kommentti?) Johanin olevan peluri, ja samainen sana vilahti Munyan yhteydessäkin eilisessä lähetyksessä. Vaihdettiinko siis peluri peluriin, ihan vain tasapainon säilyttämiseksi? No, tänään kollegani töissä tiesi kertoa, että vaihtari-vaihtoehtoja Suomen BB-talon asukeista oli ollut kaikkiaan neljä, ja Johan oli asiantuntijoiden / ammattilaisten toimesta todettu sopivimmaksi vaihtariksi.

Mutta ei voi sanoa muuta kuin: Johan oli käänne - sanan kaikissa mahdollisissa merkityksissä! ;) Tämä oli niin odottamaton, häkellyttävä ja mielenkiintoinen koukku, että se naulaa minut entistä tiukemmin sohvalle, kun BB-lähetyksiä on tiedossa!

2 kommenttia:

ziriliini kirjoitti...

Minä ja mietin tuota, että onko peluri vaihdettu peluriin... ja jos on niin miksi? toisaalta Johan on saanut olla mm. sviitissä 6 yötä ja nyt Afrikassakin penthousessa yön... jotenkin tuntu, että arpaonni suosii nyt vähän turhan hyvin... Toisaalta, myönnän, että noista asukkaista tarkasteltuna Johan oli sopivin. Naisista luulisin, 2-3 saattaneen jopa kieltäytyä kunniasta kielivaikeuksien takia. Lisäksi päättelin, että häätöäänestyksessä oleva asukas ei voi olla valinnan kohteena... Ne katsojat jotka olivat jo äänestäneet ennen vaihtoon lähtijän selviämistä olisivat taatusti repineet pelihousunsa. Minä ainakin olisin repinyt, koska sittenhän äänet (ja rahat) olisi menneet hukkaan.

Nerikah kirjoitti...

Johan ne kielivaikeudet tulivat esiin eilisessä lähetyksessä Anniinan kohdalla... Alkaa todella ihmetyttää, kuinka on voinut noin lahjakkaasti nukkua läpi peruskoulun tietämättä demokratiasta, sosialismista ym mitään ja pääsemättä edes auttavalle tasolle enkussa. Ehkäpä hänen vahvoja aineitaan ovat olleet matematiikka, fysiikka, kemia... :)