keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Eroamisia

Tänään se alkoi. Nimittäin Uusi ja Uljas elämä! Otin eron kiinteästä suhteestani internetin ihmeelliseen maailmaan, ja nyt huristelen tiedon valtatietä ilman johtoa, ilman lankaa, täysin mobiilisti! Ja voin tehdä sitä ihan missä vain, milloin vain :) ...mutta mikä parasta: tämä mobiilielämä ei kevennä kukkaroani likikään niin raskaasti kuin kiinteä (jostain kumman syystä)!

Mutta aloitetaanpas aivan alusta. Köröttelin tänään uteliain mielin töistä asioimaan Internet-Operaattorini toimipisteeseen, missä sain osakseni miesmyyjän jakamattoman huomion. Poika-polo jaksoi vastailla, ah, niin kärsivällisesti typerimpiinkin kysymyksiini koskien tuota valkoista, pitkulaista, pötkyläistä mobiilisauvaa, joka pian olisi vapauttava minut kaikista "kahleista"...

Ennen kaikkea minua askarrutti, kuinka kinkkinen tuo patukka olisi saattaa täyteen toimintakuntoon, minä kun en ole mikään tekniikan ihmelapsi. Myyjä vakuutti laitteen asentavan itse itsensä, mikään Mobiilimodeemi for Dummies -opas ei olisi tarpeen, kuten ei myöskään ammattiasentaja! ;)

Mutta tätäkin suurempaa huolta ehkä aiheutti pelko Operaattorin tarjoaman, kiinteään laajakaistaani kuuluvan sähköpostitilin menettämisestä, sillä enhän minä suinkaan kykenisi hahmottamaan puoliakaan niistä tahoista, joille mahdollisesta osoitteen muutoksesta olisi älyttävä tiedottaa! Sitä minun olisi kuulemma turha murehtia, sillä Operaattori antaisi mobiilisauvalle 2 viikon koeajan... Jona aikana voisin kaikessa rauhassa testailla sen ominaisuuksia ja toimintavarmuutta, katsella ja kuulosella, miltä se yhteiselo alkaa maistua. Vaikka tänä aikana huomaisin olevani enempi tyytyväinen kuin tyytymätön, minun olisi muistettava ilmoittaa siitä Operaattorilleni, sillä tuon seikan unohtaminen koituisi kohtalokkaaksi: sähköpostitilini viesteineen päivineen katoaisi bittiavaruuteen ja minun olisi luotava uusi tilalle. No, se olisi ainakin ajoittain turvoksissa olevan sähköpostin varsin tehokas kevätsiivous ;) Pyrin silti välttämään tuollaisen katastrofin syntymisen!

Viekoittelipa urho minut vielä hoitamaan puhelinasiatkin kuntoon. Kas kun heiltäkin saisi puhetta ynnä tekstiä, yhtä kätevästi käärittynä pakettiin kuin Kilpailijalla, jonka kirstuun roposeni tällä haavaa kilahtavat. Erona on ainoastaan huomattavasti huokeampi hinta... JA Uuden Elämän alkutaivalta helpottamaan vielä tuntuvat huojennukset ensimmäisiin kuukausimaksuihin, niin puhumisen kuin surffaamisenkin osalta.

Kerronpa nyt, että tähän mennessä olen sinnikkäästi vakuutellut itselleni puhelinkustannuksieni olevan sikäli olemattomat kuukaudessa, että tuskin kostun kilpailuttamisesta mitään muuta kuin ylimääräisen vaivan siitä, että vähän perästä ja uudestaan juoksen operaattorilta toiselle jahtaamassa tarjousta, josta en voi kieltäytyä, ja hyppään ties minkä operaattorin kelkkaan.

Mutta nyt. Nyt kiusaus kävi yksinkertaisesti liian suureksi! Kohtalokseni koitui säästö - sana, joka saa uskollisimmankin asiakkaan hullaantumaan, hurmaantumaan, ihastumaan... niin, että sentit ja eurot vain vilistävät silmissä vienosti kilisten... niin, että sitä vain lankeaa, silmää räpäyttämättä, hetkeäkään epäröimättä. Niin kävi minullekin. Hylkäsin pitkän, siis todella pitkän suhteeni Kilpailijaan, jolle olen ollut uskollinen asiakas siitä asti, kun hankin ensimmäisen (ja ainoan) matkapuhelinliittymäni... vuonna 1998! Mutta aika aikaansa kutakin...

Nämä eroamiset eivät ole raastaneet sydäntäni karrelle, eivät liioin ruhjoneet kolhuja sieluuni - kuten ero Miehestä teki. Mutta toivon totisesti, että sittenkin, kun alkuhuuma on haihtunut ja arki normaaleine kiemuroineen ynnä kustannuksineen on astunut esiin, vielä sittenkin lompakkoni jatkaa pulskistumista! :)

2 kommenttia:

ziriliini kirjoitti...

No niin... aikamoiselta taikasauvalta kuulostaa. :) Mutta eiköhän se ole vain myönnettävä... ennemmin tai myöhemmin kaikki varmaan alkaa toimimaan langattomasti ja langallinen yhteys niin nettiin kuin puhelimeenkiin päätyy romuttamolle.

Nerikah kirjoitti...

Juurikin näin. Nimittäin odotellessani sopimuspapereideni valmistumista, kuulin puolella korvalla keskustelun toisen myyjän ja toisen asiakkaan välillä. Jotain sellaista myyjä loihe lausumaan kuin, että nyt jo enempi panostetaan 3G-verkon laajentamiseen, nopeuttamiseen ym kuin näihin kiinteisiin laajakaistaverkkoihin. No, mene ja tiedä. Mutta kehitys voi hyvinkin olla rivakkaa, kuten on ollut jo sanotaanko nyt ainakin viimeiset 10 vuotta.