keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Sohvaprojekti ja vähän muuta

Kuten aiemmin mainitsinkin, aloitin vuoden uudistuksien merkeissä laittamalla internet- ja matkapuhelinasiani uudelle tolalle. Netti on toiminut moitteettomasti tämän ensimmäisen kokeellisen viikon ajan, tosin täytyy myöntää, että vielä en ole napannut läppäriä kainalooni ja lähtenyt Kodin ulkopuolelle testailemaan mobiilielämän sujuvuutta. Kaipa sekin täytyisi hoitaa pois päiväjärjestyksestä...

Matkapuhelinliittymäni ei ole ihan vielä siirtynyt Kilpailijalta Uudelle Operaattorille, se tapahtuu vasta lähipäivinä. Sen sijaan tieto irtiotostani on jo saavuttanut Kilpailijan korvat. Sain nimittäin tällä viikolla puhelun; Kilpailijahan se siellä "itki perääni", halusi tietää, miksi tiemme erkanevat. Ja varsin innokkaasti "halusi yrittää vielä", vastatarjouksen voimin. Totesin sen olevan täysin turhaa, sillä pysyn järkähtämättömästi päätöksessäni. Kyse kun ei ole pelkästään rahasta. Nimittäin Kilpailija sortui alkeelliseen virheeseen: pitämään minua, pitkäaikaista asiakasta, itsestäänselvyytenä. Olisin kaivannut niitä "huomionosoituksia" karvan verran aiemmin, enkä vasta nyt, kun olen jo hypännyt Uuden Operaattorin kelkkaan! ;)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Sisustusprojektini, eli sohvan uusi ilme, on hyvällä alulla: kahdesta selkänojatyynystä toisen päällinen on valmis, toisenkin päällinen on jo leikattu, mutta odottaa vielä tikkaamista. Ja vaikka itse sanonkin, niin onnistuin melkoisen hyvin ainakin noissa omatekoisissa kaavoissani selkänojatyynyihin, tyynyt kun eivät ole mitenkään säännöllisen muotoisia... ottaen huomioon sen tosiasian, että viime vuosina en ole juuri muuta ommellut kuin lyhentänyt housuista lahkeita tai vaihtanut rikkoontuneen vetoketjun takkiin tms.

Nyt uusi sohvan kuori on saanut levätä pari päivää. Kas kun kävi niin, että työ tuli "häiritsemään" harrastustani... ;) eli en ole oikein työpäivän päälle jaksanut laulattaa ompelukonetta - edes sen vertaa, että olisin ommellut sen toisen selkänojatyynyn päällisen valmiiksi.

Sitä paitsi aarteistostani ei löytynytkään kangasta ihan koko sohvan päällystämiseen, vaan ainoastaan noihin selkänojatyynyihin, raikkaan raidallinen tilkku (entinen verho). Tai no, jos ihan tarkkoja ollaan, niin tavallaan löytyi kyllä kangasta myös loppusohvaa ajatellen. Mutta ensinnäkin se oli aavistuksen verran liian ohutta. Toisekseen olisi ollut järjen köyhyyttä tehdä sohvasta pääasiassa valkoinen, vaikka uudet, raidalliset selkänojat olisivatkin sopineet siihen... Mutta vitisen valkoinen on kovin arka väri muutenkin, puhumattakaan kun taloudessa vilistää noita tassukkaita!

Niinpä parina päivänä olen juossut pitkin kaupunkia metsästämässä juuri oikean sävyistä kangasta loppusohvan päälliseen - minäkö perfektionisti?! ;) No, tänään sellainen viimein löytyi, napakka ja oikean värinen kangas, ja mikä tärkeintä: siedettävään hintaan! En nimittäin ollut ollenkaan halukas sijoittamaan suuria summia johonkin kalliiseen huonekalukankaaseen, kun on hyvinkin todennäköistä, että nuo kattimukset jättävät epäilemättä oman tassun- tai pikemminkin kynnenjälkensä päälliseen, ainakin hypätessään sohvalle tai siitä pois, josseivät nyt sentään ihan tarkoituksellisessa tärvelymielessä.

Mutta vaikka sormeni suorastaan jo syyhyävät sohvaprojektin loppuun saattamiseksi, niin minun on maltettava mieleni ainakin lauantaihin asti. Nimittäin viikonloppu on alkava virkistelyllä keskellä korpea: saunomista, hyvää ruokaa ja juomaa sekä laatuseuraa = armaat kollegat... Ja ennen sitä on muistettava levätä hyvin, että jaksaa sitten huolella virkistäytyä viikonloppuna... ;) Siispä iltapuuhiin ennen luovimista Höyhensaarille!

3 kommenttia:

Neiti F. kirjoitti...

Toivottavasti on ollut oikein virkistävä korpireissu! :)

Anonyymi kirjoitti...

Valkoinen sohva on tietysti hieman arka, mutta sellaisen minäkin tulin hankkineeksi viime keväänä, kun olen sellaisesta ikäni haaveillut. Melkein mustahan se välillä on; lapsiperhe kun ollaan, mutta siitäkin selviää vaihtopäällisten kanssa. ; )

Sen lisäksi valkoisen kanssa on helppo vaihdella verhoja, kun se ei riitele minkään kanssa. Joulupukki toi beiget vaihtopäälliset ja nekin sopivat hyvin kotimme maanläheiseen värimaailmaan.

Yleisestikin sisustaminen on ihanaa puuhaa. Siihen saa tietysti halutessaan uppoamaan paljon rahaa, mutta harkiten sisustamalla pääsee varsin halvalla. Ja kun silloin tällöin uusii verho- ym. varastoa, niin saa kaikenlaisia uusia yhdistelmiä, kun pysyy tietyssä värimaailmassa. : )

Nerikah kirjoitti...

Iltaa leidit...

Neiti F, niin "virkistävä" korpireissu oli, että tässä viikonlopun mittaan puhti ei riittänyt kuin blogin ilmeen uudistamiseen... ;) Jäi nimittäin nuo yöunet himppa lyhkäsiksi, ja näillä kymmenillä se tuppaa sitten kostautumaan vähän pitemmän aikaa...

Totta puhut, Verna, että valkoisen kanssa ei riitele juuri mikään ja että siihen on sitten helppo yhdistellä kaikenlaista. No, nyt kun kaavat on kerran tehty, niin niitähän voi käyttää vaikka useamman eri värisen päällisen tekemiseen, jos ja kun vain intoa & kangasta riittää... ;) Täytyy laitella kuvia, jahka tästä reipastun siinä määrin, että saan sohvaprojektin taas käyntiin!