perjantai 2. tammikuuta 2009

Kuinka wanna-be-blondi sulattaa pakkasen?

Huh, olipa "raskas työviikko", ohi peräti yhdessä päivässä!! ;) No, okei, korkeintaan typerryttävän pitkäpiimäinen, sillä asiakasvirrat pysyivät erittäin loivina ja muutoinkin oli aika kitsaasti äksöniä. Mutta sellaisiahan nämä välyspäivät tuppaavat monella työpaikalla olemaan, kait. Ihan oikeasti koin vilpitöntä työhön paluun riemua, sillä oli mukava kohdata jälleen kollegat ja oli mukava palata mieluisaan työhön - vaikka päivä ei kovin tapahtumarikas ollutkaan.

Kun tulin iltavuorosta kotiin, Sambakone kirjaimellisesti sambasi eteisessä: vinkui, heilutti häntää, hyppi ilmaan ja heilutti lanteitaan - kaikkea tätä yhtä aikaa. On se kiva, kun joku edes ilahtuu kotiin paluustani! :) Kissat puolestaan katsoivat halveksuen moista riekkumista, ikään kuin sanoen:"Phyi, mitä energian tuhlausta!" ...vaikka kyllähän sekä Neiti Söpö että Pirpana tulivat nyt (kuten ennenkin) eteiseen kiehnäämään.

Tänään on ollut kirpsakka pakkaspäivä. Varmuudella en voi sanoa asteista, kun ei sitä lämpömittaria ole (kiitos jomman kumman kissa-peijoonin, joka söi digitaalisesta mittarista johdon poikki!), mutta nettitietojen mukaan lukemat ovat kaiketi pyörineet jossain -11... -12 celsiuksen hujakoilla. Ja yöksi kuulemmati hiukan kiristymään päin. Jess!! Vihdoinkin oikea talvi!! Tällaisia pakkaspäiviä kun riittäisi, niin kevätkin tuntuisi oikeasti keväältä, eikä kävisi niin kuin vuosi sitten, että syksy, talvi ja kevät sekoittuivat epämääräiseksi puuroksi ainaisen vesisateen ja kuran ja loskan vuoksi...

Olin huomattavan reipas töiden jälkeen. Otin imurin käteen ja imureerasin kaikki ziljaardi kissan karvaa (ja pari koiran karvaa) pois nurkista ja lattioilta. Vaikka keli olisi ollut mitä suotuisin esim. mattojen pöllyttämiseen ulkona, niin sentään siihen en viitsinyt ryhtyä enää ilta-kahdeksan aikaan. Jääkööt johonkin toiseen kertaan, samoin kuin petivaatteiden tamppauskin!

Sen sijaan sain kuningasidean. Sulatan pakkasen! Siis ihan vain kaapista, muuhun eivät valitettavasti ja onneksi kykyni taida riittää... ;) Keli on siihenkin mitä passelein, sillä saanhan kätevästi pakasteet parvekkeelle sulattelun ajaksi ilman, että ne kovasti paljon ottavat siitä itseensä. Joten ei kun tuumasta toimeen!

Kerrottakoon, että pakastimeni on sitä mallia, jossa on kolme eri tasoa ja jokaisella tasolla on oma laatikko, jossa pakasteita säilytetään. No, avasin pakastimen oven ja vedin ensimmäisen lootan auki. Sain puolet sisällöstä mätettyä muovikassiin, jossa pakasteet olisi niin kätevä siirtää parvekkeelle odottamaan pakkaskaapin sulamista ja... Siis hetkinen, haloo! Miksi ihmeessä järkevä - ja ennen kaikkea mukavuudenhaluinen - ihminen tekisi turhaa työtä siirtämällä pakasteet napakasta laatikosta heppoiseen muovikassiin ja sitten vielä takaisin laatikkoon, kun savotta olisi valmis?! Varsinkin kun ne lootat pitäisi joka tapauksessa nostaa pois, että pakkanen sulaa paremmin ja että sen saa myös pestyä & kuivattua paremmin!

No juu, ei niitä älykkäimpiä hetkiäni, myönnetään... Näemmä jälleen kerran pääsi wanna-be-blondius yllättämään minut! Joten lopetin mättämisen... tai siis mätin jo kassiin mätetyt pakasteet takaisin laatikkoon, kannoin laatikon parvekkeelle ja kannoin sitten loputkin laatikot sisältöineen parvekkeelle. Täpärällä oli, mutta onneksi järki leikkasi ajoissa kuitenkin! :D

Jaa, että mikäkö sitten on wanna-be-blondi?? Se on minun ja Myyn keksimä nimitys ihmiselle, joka ei ole synnäinen blondi (kuten meistä ei kumpainenkaan ole edes keinotekoiselta väriltään), mutta joka ehkä haluaisi olla (meissä kaikissahan asuu pikkuinen sisäinen blondi, eikös juu!?)... ja jolle kuitenkin sattuu ja tapahtuu blondimaisia asioita - täysin yllättäen, ja juuri silloin kuin sitä vähiten odottaisi. No, lähinnä tämä wanna-be-blondius ilmenee kummallisten, suusta pääsevien sammakoiden muodossa, mistä varmaan muutama esimerkki lienee paikallaan:

Juttelin muutaman kollegan kanssa tässä männä-syksynä siitä, mistä päin armasta Suomen maata kukakin on kotoisin, siis syntyjään... Totesin sitten eräälle miespuoleiselle kollegalleni, että en tosiaan olisi uskonut hänen olevan puhdasjalkainen stadilainen. :D Koko pöytäseurue repesi! Tarkoitukseni oli siis sanoa paljasjalkainen, mutta jotenkin ne sanat taas kiepsahtivat ihan vinksin-vonksin kielen päällä!

No, eipä aikaakaan, kun Myy yllätti itsensä ja kaikki muut kertomalla, että oli lukenut tietokoneeltaan jotakin infoboxia... että oli sellaista tekstiä, ettei siitä lukitautinen olisi ottanut tolkkua! Jaaha, että ihan tautinen... :D Myyn tarkoittama termi oli luonnollisesti lukihäiriöinen, eikä tarkoituksena ollut loukata ketään siinä mielessä, että tuo lukihäiriö nyt vallan sairaus olisi.

Ja hännän huipuksi vielä tämä: Joulun alla puhuin Siskoni kanssa puhelimessa ja tein lähtöä kauppaan. Samalla kun läyrysin Siskoni kanssa, etsin itselleni varsin tyypillisesti avaimiani, rahapussiani, hansikkaitani... ja tokaisin sitten yhtäkkiä:"Hemmetti, missähän minun puhelin on?" Sisko luurin toisessa päässä vain ilmoitti:"No... missäköhän sä olisit viimeksi voinut sitä käyttää...?" Jep-jep. Niin, missäköhän?!

Mutta nyt keittiön suunnalta kuuluu lupavaa kolinaa - toivottavasti se lähtee tipahtelevista huurrekokkareista eikä esim. siitä, että kaikki elukat ovat ängenneet itsenä syynäämään avoinna olevaa pakastinta... Joten täytyypä kipaista tarkistamaan, joko ne sitkeimmätkin huurtumat ovat sulaneet ja pääsen pyyhkäisemään pakastimen puhtaaksi ja kuivaksi... että sitten voin hyvällä omatunnolla sohvaperunoitua loppuillaksi, kun olen ollut niin reipas!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oh my lord, nythän mä vasta hokasin että minäkin voin tosiaan kantaa pakasteet niissä laatikoissaan parvekkeelle! Muovipusseissa ne tähän asti ovat sinne kulkeutuneet... Hmm.

Nerikah kirjoitti...

Huomenta Neiti F!

Juu, en minä vaan tiedä, miksi olen tähän asti kantanut ne pakasteet muovipussissa parvekkeelle... Öhöm...

Koska "aina" on tehty niin -> äiti, isoäiti tai vähintäänkin täti on tehntyt?! Tai olisiko se jotenkin muka hygienisempää laittaa ne pussissa kuin laatikoissaan (yea, right)?! Suojaako pussi pakasteita eläinten hyökkäyksiltä - millä todennäköisyydellä joku muu kuin täysin röyhkeä & itsesuojeluvaistoton varis änkeäisi kerrostalon lasitetulle parvekkeelle, kun ikkunaan on liimaantunut kaksi kissan naamaa...?! ;)

Sky Mikaela kirjoitti...

Hmmm... me taas käytämme wannabe-audi nimitystä piskuisista Wolkkareista, jotka tuolla baanalla menevät moottorit ulvoen audien ja bemarien vanavedessä :-D.

Pakastelaatikotkin pitää pestä, siksi niitä ei kanneta partsille :-p!!!

Mukavaa viikonloppua!

Pilviharso kirjoitti...

Kiitos vinkistä eli muistutuksesta! Meillä on vanha arkkupakastin, joka on kerryttänyt paksun jääkerroksen. Nyt on juuri sopiva aika siihen hommaan, ehkä huomenna.

Nerikah kirjoitti...

Moi Natjale!

No, ei ne lootat niin rötväset olleet, kun ei niihin ollut roiskunut mitään "elintarviketta"... ja paukku-pakkasessahan eivät pasiliskot viihdy, eihän?!... eikä se partsi nyt niin likainen paikka ole, kun en lootia lattialle laittanut... niin, että en katsonut tarpeelliseksi pestä niitä laatikoita ;)

Menin siis oikotietä onneen, en siitä kohden, mistä aita on matalin, vaan ehkä jopa sortunut... No, mitäpä muuta wanna-be-blondilta voi odottaa! ;D

Ja olepa hyvä, Pilviharso! Yleensähän nämä pakastimen huoltotoimet on kai tapana tehdä ennen uutta "satokautta", mutta kun muistin sen hiukka jälkijunassa, niin en sitten jaksanut syödäkään koko pakastinta tyhjäksi... Joten oli pakko odottaa näitä oikeita pakkaskelejä. Kieltämättä oli paikallaan sulatella ne huurteet sieltä pois!

Tilda kirjoitti...

Lukihärö on vakaa vaasia!
=) näitä kirjoituksiasi on hauska lukea!
(minä onneton olen aito blondi, ei ihme että asiat tuntuvat toisinaan niin hankalilta, pakko vaan jaksaa heh heh)

Nerikah kirjoitti...

Kiitos, -A-, palautteestasi! Oikeassa olet, se tosiaan on vakava "vaiva", se lukihäiriö...