sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Kultakurkkuja, osa 2

Hupsista! Meinasi käydä kardinaalimunaus ja unohtua Idols tältä illalta kokonaan, vaikka vakaa aikomukseni oli katsastaa myös tänään nähty naisten (tyttöjen) semifinaali. Onneksi se oli vain läheltä piti -tilanne! ;)

Ensimmäisenä lavalle asteli Linda Herranen esittämään Tehosekoittimen biisin Kaikki nuoret tyypit. Minun korvaani (voin toki olla väärässäkin, kun itseäni ei ole noilla laulunlahjoilla siunattu) jotkut korkeat osuudet menivät vähän niin ja näin, ei ihan nappiin. Esitys oli kuitenkin itsevarma, ja Linda uskalsi hiukkasen revitelläkin. Silti yleisvaikutelma jäi valjuksi.

Jannike Sandström oli valinnut biisikseen Christina Aguileran Beautiful-biisin - mielestäni melkoinen riski, jos yhtään muistaa, millainen vahva lataus alkuperäisellä laulajalla on biisissään. Jannikella on kuitenkin hieno ääni, selvisi pienoisesta alkujännityksestään mainiosti. Mutta lattealta vaikutelmalta ei valitettavasti voinut välttyä, johtuen varmaankin suurelta osin biisivalinnasta, ei välttämättä (pelkästään) laulajasta.

Irinan Hiljaisuus kuultiin Saana Liikasen versiona. Saanalla on aivan järjetön ääni: toisaalta tumma, toisaalta kirkas, ja se sopi hyvin biisiin.

Neljäntenä esiintyi Jaana Leiniäinen Jennifer Lopezin biisillä You Belong To Me. Biisin sovitus oli pliisu, mieleen tuli jokin hotellin aulabaarin taustamusiikki - tai kuten Patric Scharin mainitsi "Ruotsinlaiva-meininki". Mutta esitys sinänsä oli ihan ok.

Anna-Kaisa Riitijoki taisi ottaa tämän illan suurimman riskin valitessaan Mark Cohnin Walking In Memphisin biisikseen. Anna-Kaisalla on mielettömän vahva ääni, joka sopi tähän biisiin kuin nenä päähän! Biisivalita oli ehdottomasti riski, joka hänen kannatti ottaa!

Toiseksi viimeisenä neitokaisista esiintyi Marika Tyyvi Anastacian biisillä Heavy On My Heart. Marikalla on mielestäni loistava ääni. Biisin sovitus tosin tuntui erikoiselta (jälleenkö minulla alkuperäinen biisi kummitteli häiritsevästi mielessä?).

Joukon viimeisenä nähtiin ja kuultiin Anna Puustjärvi, joka esitti Leonard Cohenin Hallelujahin. Biisi sopi hyvin Annalle, esitys oli herkkä, ja Anna suoriutui esityksestään hienosti.

Noin yleisvaikutelmana on todettava, että tyttöjen taso oli huomattavasti kovempi kuin torstaina nähtyjen poikien (siksi arvioita oli todella vaikea kirjoittaa kovinkaan monisanaisesti!). Lähes poikkeuksetta tytöt myös esiintyivät itsevarmemmin kuin pojat. Jos joku / jotkut jännittivätkin, se ei ainakaan näkynyt niin selvästi päälle päin kuin torstaisessa poikien semifinaalissa. Jatkoskaboja ajatellen siitä on epäilemättä etua. Ketkä sitten pääsevät jatkoon? Hmm... Vaikea kysymys, sillä kaikki illan esiintyjät osaavat laulaa ja esiintyä! Jos minä päättäisin asiasta, niin pudottaisin joko Linda Herrasen tai Jannike Sandströmin. Saapa nähdä, mitä mieltä kansa asiasta on...

2 kommenttia:

sho(e)paholic kirjoitti...

Hihih, mun mielestä taas tytöt oli paljon heikompia. Tuomaritkin löysivät paljon enemmän tyttöjen esityksistä moitittavaa. Juuri luin Ellenin mielipiteitä stailauksesta samaisessa ohjelmassa ja oli mielestäni oikeassa: stailaus oli huono. Se oli ihmeellinen se Annan veto: en tajunnut todellakaan sitä sovitusta :D Se Lindan veto oli minusta aika hyvä, vaikka ne todella menivät falskisti ne ylä-äänet, olet aivan oikeassa siinä.

Nerikah kirjoitti...

Minustakin stailaiksessa olisi ollut rutkasti parantamisen varaa! Mutta päätin, että se on sivuseikka, enkä vielä tässä vaiheessa puutu "ulkomusiikillisiin" avuihin tai puutteisiin... :)