lauantai 1. marraskuuta 2008

Ajastettu aamiainen


Eilen illalla jouduin käyttämään suurta kataluutta laittaessani Neiti Söpön aamiaisen ajastettavaan MiunMaun Mukkaan -ruokabaariin. Pudotin likalle muutaman raksun toiseen kuppiin, joka on kiipeilytolppaan ruuvatussa ruokakuppitelineessä - tämä järjestely oli pakko ottaa käyttöön, kun Sambakone oli vielä taloudessani ja uhkasi hotkia kaikki Neiti Söpön sapuskat heti, kun silmä vältti... argh, ne koirat! ;) Ja kun Neiti Söpö sitten illalla käänsi minulle selkänsä, mittasin ajastettavaan ruoka-automaatiin ½ desiä raksuja, laitoin kannen kiinni ja ajastin sen aukeamaan n. 6 tunnin kuluttua (eli jotakuinkin klo 6 aamulla).


Tottahan toki Neiti Söpö tarkkana likkana heti huomasi, että nyt on jotain kummaa käynnissä. Kävi nuuhkimassa automaattia, jonka kansi oli kiinni... Ilmeisesti Royal Caninin Hair & Skin -raksujen tuoksu on kertakaikkisen vastustamaton, sillä ensin likka parkkeerasi viattomasti pötkölleen automaatin ääreen ja tuijotti suljettua kantta. Kotvasen kuluttua Neiti Söpö alkoi sovitella kynsiään kannen rakosiin, josko sen saisi jostain aukeamaan ennen aikojaan... Seuraavaksi piti raapia kantta (tämä on taatusti Sambakoneelta opittu tapa, sillä koiruus raapi kaikkia purkkeja tms, jotka olivat Samban ulottuvilla ja joista tuli vastustamaton ruuan tuoksu).


Kiroilin hiljaa mielessäni, sillä neidin touhut olivat kovin kovaäänisiä. Pelkäsin nimittäin, että siunatun, hiukan pidemmän aamuisen unihetken hinnaksi muodostuu automaatilta läpi yön kuuluva kolina, kun Neiti Söpö yrittää kouristuksenomaisesti saada automaattia auki. Mutta onnekseni likka luovutti melko nopeasti, kun totesi tarmokkaat toimensa turhiksi.


Aamulla heräsin itsekseni klo 7.30. Niinpä tietenkin! Juuri näin käy aina, kun kerrankin saisi ja voisi nukkua niin pitkään kuin nukuttaa. Raottelin silmiäni ja kipittelin vielä unenpöpperössä keittiöön tarkistamaan tilanteen, oliko automaatin kansi auennut ja oliko Neiti Söpö ymmärtänyt syödä ruuat kupista. Kyllä vaan!


Tosin jälkimmäistä en hetkeäkään epäillyt oikeasti, sillä neidillä on jonkin sortin "addiktio" raksuihin, niitä likka söisi niin paljon kuin vain napa vetää. Ja sehän vetää. Siksi olenkin alkanut mitata päivittäisen raksuannoksen: aamulla ½ desiä ja illalla ½ desiä. Määrä voi tuntua kovin vähäiseltä, mutta Neiti Söpö saa lisäksi märkäruokaa, kahdella aterialla menee n. puolet 400 g:n purkista. Eikä tuo kattimus tosiaankaan näytä nälkiintyneeltä!


Saapa nähdä, mitä eläinlääkäri toteaa neidin mitoista (hiukan reilut 4 kg), kun seuraavan kerran täytyy vastaanotolla vierailla... Neiti saattaa ehkä olla aivan pikkiriikkisen ylipainoinen, sillä erään määritelmän mukaan kissan kylkiluiden pitää tuntua, kun kissaa tunnustelee (eivätkä ne luut kyllä kovin hyvin tunnu). Jaa... No, mielestäni Neiti Söpö ei ole kyllä lihava, likalla on vain isot luut ja paljon karvaa! ;)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meidän kissapoika menee raapimaan jääkaapin ovea, kun mielestään tarvitsee ruokaa. Koira ei mitään muuta raavi (paitsi sohvaa pesää tehdessään) kuin ruokakuppiaan jos se on tyhjä silloin kun on nälkä.

Nerikah kirjoitti...

Kyllä tuo Taskutiikerikin aikanaan teki ihan samaa, parkkeerasi itsensä jääkaapin eteen ja raapi ovea, kun tiesi siellä olevan ruokaa. Tämä tapahtui erityisesti silloin, jos minulla oli vieraita - vaikka herra olisi juuri ennen sitä vetänyt pikkunapansa täyteen ruokaa! Piti vain vieraille esittää, että täällä sitä viatonta luontokappaletta nälässä vallan pidetään! ;)

Sirutuuli kirjoitti...

Neitihän on viisas :) Niinkun meidän entinen vanhaherra-Eetukin :) Se kävi kerran kaapista hakemassa yöllä paketillisen maitonappeja ja aamulla, kun herättiin, oli paketti tyhjä ja jätkällä kauhea ripuli :)
Minkäikäinen Neiti on? Meidän Juliakin painaa yli 4 kg ja on 2,5v.
Kylkiluut eivät ole tuntuneet varmaan 2 vuoteen...paksu karva ja silleen :)

Nerikah kirjoitti...

Tarkkaa ikää en osaa sanoa, suunnilleen 2,5-vuotias (löytökissa siis ja siksi en tarkkaan tiedä). Naaraat ovat käsittääkseni yleensä hiukkasen pienempiä ja kevyempiä kuin urokset, mutta tässäkin on varmasti yksilö- ja rotukohtaisia eroja. Tosin Neiti Söpö on ihan tavallinen sekarotuinen kissa, ei mitään sen hienompaa sukua...

ღ Crystal kirjoitti...

Minä laitoin kissani laihdutuskuurille koska sen maha on ku pieni pallo. Kissamme muistuttaa Karvista. Söpö, hömelö ja hellyydenkipeä, mut vaa sillo ku hänestä tuntuu. Kisulit ovat ihania<3

Paitsi mietin et voisko hänellä olla kasvaaja ku tuntuu sellane ihme pallo oikean takajalan niveltaipeessa.. :((

Nerikah kirjoitti...

Huomenta Crystal!

Kiva kun piipahdit kylään tänne! Ja tervetuloa toistekin! :)

Neiti Söpö oli varsin pieni, kun astui elämääni. Mutta toisaalta eihän likalla ollut ikääkään kuin rippusen yli puoli vuotta. Sen jälkeen Neidillä onkin alkanut massakausi ;) ...ja nyt saattaapi olla, että eläinlääkäri antaisi lievän ylipainotuomion. Siksi olenkin vaihtanut Neidin raksut sisäkissojen raksuihin (onko niissä vähempi energiaa) ja pyrin pitämään huolta, ettei Neiti kovasti paljon maistelisi Pirpanan penturuokia. Toisaalta taas, Pirpana on niin täynnä virtaa, että Neiti väkisinkin saa liikuntaa enemmän kuin ennen... joten jospa tilanne tästä vielä vaikka tasaantuu...