lauantai 20. joulukuuta 2008

Ultra upeaa!!

Aamulla heräsin kelloon oikein vaivattomasti, siinä seitsemän ja puoli kahdeksan välillä. Mikä kumma noissa työaamuissa sitten niin suurta kitkaa aiheuttaa, kun pitäisi herätä ja nousta ylös?!

Raottelin verhoja ja kaihtimia... Maisema oli vaihtunut yön aikana - jälleen kerran. Nyt maa oli taas valkaistunut ja ihan reilumman kautta sittenkin! Ihanaa!! Eilen aamulla maisema ei ollut niinkään silmiähivelevä, sillä likimain kaikki lumen rippeet olivat kaikonneet tihkusateen myötä, vaikka vielä torstaina oli ihan kelvollisesti lunta maassa. On tämä ja kanssa talvi! Talvi on, talvi off... toivotaan nyt, että tämä soutaminen ja huopaaminen lumen kanssa loppuisi nyt ja lumi kestäisi edes joulun yli maassa!

No, kitkattoman ylösnousemuksen johdosta ehdin kaikessa rauhassa käydä suihkussa, siemaista pari kuppia kahvia ja tsekata meilit ennen kuin oli aika suunnata kohti keskustaa ja Beauty Servicea, josta olin varannut itselleni ajan kasvohoitoon klo 10. Jännittynein mielin huristelin siis kohti keskustaa...

Saavuttuani hoitolaan kosmetologi Susanna ohjeisti minua ottamaan kaikki paidat pois, vain liivit saivat jäädä päälle. No, se olikin minulle tuttua jo entuudestaan, olen jokusen kerran aiemminkin käynyt kasvojani hoidattamassa - tosin eri hoitolassa. Ja sitten petille, missä minut peiteltiin huolella pyyhkeillä sekä muhkealla viltillä ennen kuin hoitotoimet saattoivat alkaa.

Hetken tarkasteltuaan kasvojeni ihoa Susanna sanoi, että ihoni ongelmana taitaa olla pintakuivuus, joka johtaa siihen, että nahka armottomasti yrittää kosteuttaa itse itseään ja siksi rasvoittuu herkemmin. En sitten tiedä, onko tämä talvi-ilma tehnyt tepposet nahkalleni vai käytänkö vain liian yrmäköitä hoitoaineita kotona... Nimittäin kesällä käydessäni Siskoni kanssa kosmetologi-koulun harjoitushoitolassa tuomio oli rasvoittuva iho eikä pintakuivuudesta tietoakaan. Susannan suosituksesta kuitenkin vaihdan kasvovoiteeni pikimmiten, sillä tämä nykyinen on mitä ilmeisimmin liian kosteusköyhä...

Susanna aloitti hoidon puhdistamalla kasvoni huolellisesti. Sen perään hän teki höyryhoidon, jotta mahdolliset "tuloillaan olevat" mustapäät nousevat pintaan ja ne saadaan napsaistua pois. Ai miten niin mahdolliset? Oman säännöllisen tarkastukseni perusteella tiesin, että niitä taatusti nousee sieltä, kuin sieniä sateella! ;)

Höyrytyksen jälkeen hän suihkutti erikoiskasvovettä, jota käytetään ultraääni-ihonpuhdistuksen yhteydessä. Jei, sellaista minulle ei ole ennen tehtykään, ultraääni-ihonpuhdistusta!! Susanna kertoi hoidon olevan täysin kivuton (mikä piti paikkansa!), ja sanoi, että koska ultraääntä on vahvasti valjastettu lääketieteen käyttöön, on sen vaikutuksia ym. tutkittu myös laajemmin kuin jonkin muun menetelmän. Käsittääkseni myös jotkut hammaslääkärit poistavat ultraäänellä hammaskiveä, kivuttomasti ja nopeasti...

Mutta takaisin päiväjärjestykseen!! Susanna halusi hiukan kokeilla myös mikrohiontaa koiran puremasta tulleeseen arpeen, joka "koristaa" vasenta poskeani. Ai että sopiiko? Tarvitseeko sitä edes kysyä?! ;) Mikrohiontakin oli kivuton. Tokihan se nyt jollain tavoin nahkan pinnassa tuntui, mutta lähinnä tuntemus oli miellyttävä eikä tuskallinen tai raastava. :)

Sitten vielä rauhoittava, hoitava naamio toviksi - huom, tässä kohtaa sain yläselän alle savilämpötyynyt, joten reilun mittaisista yöunista huolimatta nukahtaminen ei todellakaan ollut kaukana! :) Päälle päätteeksi tietenkin Susanna siveli vielä hoitavan kasvovoiteen, ja hieroi hiukan decolté-aluetta ja niska-hartia -seutua.

Aivan hoidon loppumetreillä Susanna kysyi, saisiko vielä siistiä kulmakarvani. Kulmani sivumennen sanoen ovat saaneet vapaankasvatuksen viimeisen... öh, ainakin vuoden aikana -> en siis ole jaksanut oikein muotoilla kulmiani, vaan olen antanut kaikkien karvojen kukoistaa. Ei minulla silti mitään Brezhnev-puskia ole silmien yläpuolella! Vastausta esitettyyn kysymykseen tuskin tarvitsee arvailla... Tottahan toki kulmani saa muotoilla! Ehkä minun on sitten helpompi huoltaa niitä itse jatkossa, kun ammattilainen on raivannut risukon ensin edustavampaan malliin! ;)

Vaan ei siinäkään vielä kaikki. Pukeuduttuani ja tassuteltuani kassalle raottelemaan kukkaron nyörejä, sain vielä kasvokartan, johon Susanna oli merkinnyt kasvojeni eri alueiden ongelmat sekä kirjannut ylös, minkätyyppisillä hoitoaineilla tilannetta saisi paremmaksi. No, karttahan oli Dermalogican tuotoksia, samoin hoitoaineet, joita Susanna oli suositellut. Tuotteet ovat hintavia, mutta erinomaisen laadukkaita ja ennen kaikkea riittoisia - olen käyttänytkin niitä joitakin vuosia sitten, kun edellisen kerran kyllästyin tähän ikipuberteettiin. Kartan lisäksi sain pienet näytteet hänen suosittamistaan tuotteista, jotta voisin rauhassa kotona kokeilla, mitä ihoni niistä pitää. Susanna vielä tähdensi, että Dermalogica on sarja, joka aniharvoin aiheuttaa ikäviä ylläreitä, kuten punoitusta, ärsytystä tai peräti allergisia oireita. Hän ei kuitenkaan esittänyt mitään krumeluureja myyntipuheita tai tuputtanut tuotteita, kunhan nyt kokeilisin näytteitä ja harkitsisin sitten kaikessa rauhassa.

Nyt olo on Ultra Upea, lähestulkoon euforinen, iho tuntuu hyvältä ja siistityt kulmat kummasti valostavat kasvojen yleisilmettä. Tällä hoitopaketilla ei ollut edes hinnankiroa, sillä koko lysti maksoi 50 euroa, ja oli taatusti joka sentin arvoinen!

3 kommenttia:

Sirutuuli kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä hoitopaketilta, eikä todellakaan ole hinnalla pilattu. Voisi tehdä miunkin pateille ja näpyille hyvää. En ole koskaan käynyt ultraäänihoidoissa, kerran kävin mekaanisessa puhdistuksessa, jossa puristeltiin mustapäät ja finnit pois. Sen seurauksena poskessa oli pari vuotta kiva mustelma :)

ziriliini kirjoitti...

Tuo on-off-talvi on kuule hyvin tuttua täällä. Mutta nykyään täällä on vain se off-talvi...

Kuulostaa ihanalta tuo kasvohoito ja mikäs sen parempi tapa aloittaakaan loma. Vaikka sittne pitäisikin vielä herätä ajoissa aamulla.

Nerikah kirjoitti...

Siru, tuollaisessa mekaanisessa puhdistuksessa en ole käynytkään, mutta muutamalta tuttavalta olen kyllä kuullut, että se on ollut jossain määrin kivulias.

Silloin muutamia vuosia sitten kävin kemiallisessa ihonpuhdistuksessa, Hjeronymus-hoidossa. Se hiukan nipisteli ja kirveli, mutta kaikesta huolimatta hoidon jälkeen naama ei ollut punaisen kirjava. Kestoltaan hoito oli suunnillensa sama kuin tämän päiväinenkin hoito, sellaiset 1,5 h. Mutta kemiallisen puhdistuksen hinta oli kyllä aivan eri luokkaa, oliskohan ollut jtn 80 egee tai sinne päin.

Ziri, kyllä tämä oli juuri passeli loman alku. Kun nousin hoitopetiltä, olo oli kuin olisin toisella planeetalla käynyt... ja nyt kun ajattelen asiaa, niin minusta tuntuu, että viimeisestä työpäivästäkin on kulunut jo enemmän kuin se vaivainen vuorokausi, mikä todellisuudessa on vasta mennyt! :)