torstai 11. joulukuuta 2008

Rakkautta on...


...yhteinen aamiaishetki kaverin kanssa!! Tosin yleensä peijoonit syövät kylki-kyljessä, nyt on pitänyt muodon vuoksi ottaa hiuka "hajurakoa"... :)

On ihan tuurissaan, että nämä peijoonit malttavat keskittyä syömään oman ruokakuppinsa tyhjäksi, sillä tokihan ruoka on aina makoisampaa kaverin kupissa!! Niinpä olenkin tehnyt sellaisen ratkaisun, että laitan Neiti Söpön kuppiin pääasiassa aikuisten kissojen ruokaa & ihan vain rippusen penturuokaa mausteeksi ja Pirpanalle puolestaan valtaosaksi penturuokaa maustettuna parilla lihaisalla palalla aikuisten kissojen ruokaa. Tällä järjestelyllä katti-karvajalat keskittyvät tyhjentämään oman kuppinsa sisällön eivätkä närki kaverin kupin antimia.

Pirpana oli varsin hoikkanen poikanen tullessaan huusholliini, sisälsi suunnillensa 1200 g elämän iloa... Tänä aamuna punnasin pikkuherran ja painossa on tapahtunut positiivista kehitystä: herra painoi hiukan yli 1500 g. Paino siis kehittyy (mielestäni) normaalisti.

Sen sijaan Neiti Söpön painoa ei voi kuin arvailla. Punnasin likan viimeksi joskus kesällä, ja tuolloin taisi mittari näyttää n. 4,5 kg. Pitäisi hommata "oikea" vaaka, että saisin myös Neidin nykyisen painon selville, sillä se talousvaaka, jolla Pirpanaa on punnailtu, riittää vain 4 kg:aan asti... Tosin Mies epäili Neiti Söpön laihtuneen hiukkasen poiketessaan yllättäin kylälle toissailtana. Sekin on kyllä mahdollista, sillä Kodissani on harva se ilta käynnissä kissaravit tai -painit, joten Pirpana on kyllä huolehtinut kiitettävällä tavalla oman liikunnan tarpeensa lisäksi Neiti Söpön tarpeista! ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olin ihan unohtanut kuinka pieniä kissanpennut ovatkaan! Ihana!

Pakko kysyä tuosta ruoka-automaatista, että kun se luukku aukeaa niin lävähtääkö se täysin auki itsestään vai vähän vaan ja sitten joku/kissa nostaa sen ihan ylös.

Nerikah kirjoitti...

Huomenta Ice!

Tuon ruoka-automaatin kansi naksahtaa vähän, kun h-hetki on melkein käsillä, mutta ei vielä aukea. Sitten kun ajastin saavuttaa "tavoiteajan", kansi aukeaa kokonaan ja äänettömästi - ainakaan koekäytössä en edes huomannut sen auenneen.

Tosin nyt on käynyt sellaista ilmi, että tuo kansi myös sulkeutuu "itsekseen" työpäiväni aikana... Elikkäs erittäin todennäköisesti jompi kumpi kissoista käy läpsäisemässä sitä tassullaan tai hieromassa poskiaan kanteen tms, jolloin se menee kiinni. No, eilen sitten selvisi syyllinen = Pirpana ainakin yritti läpsiä kantta kiinni.

Joten jatkossa, jos kissat joutuvat jäämään keskenään toviksi, on minun ehdottomasti varmistettava, että joku ystävä/tuttava käy tsekkaamassa kissojen hyvinvoinnin, siis lähinnä sen, ettei kumpikaan peijooneista ole laittanut kantta kiinni kesken ruokatarjoilun ;)