lauantai 13. joulukuuta 2008

Viirauksen maailmanmestari?

Nyt on sitten joulumarkkinat katsastettu. Alkuperäinen ajatukseni oli ekotehoilla tänään eli mennä kävellen markkinoille, eihän täältä Kotikolosta ole kuin vaivaiset muutama kilometri Linnoitukseen, olisipahan tullut päivän happihyppely suoritettua ihan huolella. Senkin puoleen olisi ollut perusteltua mennä jalan tai edes linjuriautolla, että parkkipaikan löytäminen tällaisena päivänä on työn ja tuskan takana, kun on markkinat menoillaan ja kansa muutenkin tungeksii kaupungilla lahjastelemassa. Mutta kun ei niin ei.

Viereksin aamupäivällä täällä tiedon valtatiellä hyvän tovin siemaillessani muutamia kuppeja kahvia samalla. Sitten otin kaikessa rauhassa suihkun, kuivailin tukkaa, etsiskelin vaatteitani ja... hupsista, kello olikin jo puolipäivä! Keli oli kääntynyt eilisestä suloisen talvisesta loskakeliksi, lämpötila plussanpuolella ja ilma kosteahko, joten se ei järin suuresti houkuttanut pistämään töppöstä toisen eteen. Toivottavasti tämä kelin muutos on tilapäinen häiriö, ettei tarvitse kohta todeta: "Hyvästi jää, talvinen sää..." !

Siispä silmittelin linjuriauton aikatauluja, sillä pääsisinhän sukkelampaan kohti keskustaa sillä konstilla kuin kahlaamalla loskassa... Mutta nekään eivät käyneet yksiin, kun viirasin lähtöäni liian pitkään. Oli siis otettava autonavaimet kauniiseen käteen ja huristeltava keskustaan. Joo, tiedän, aika heikkoja syitä, mutta iski äkillinen laisk... korjaan, mukavuudenhaluisuus! ;)

Suureksi mielipahakseni ja harmikseni en löytänyt aiemmin mainitsemaani eliksiiriä, kuusenkerkkäsiirappia, markkinoilta. Sentään en aivan tyhjin käsin palannut reissultani, sain muutamiin lahjoihin täydennystä, mutta en ainakaan vielä paljasta, millaisia täydennyslöytöjä tuli tehtyä... Sain myös ostettua pari rullaa ihania lahjapapereita sekä nyöriä Tiimarista.

Yhtälailla olen viirannut paljon mainostamaani puhdistusta Kotikolossa... Jotenkin tuo keli vaan lyö mieltä vähän matalaksi ja aivan kamalasti kehtuuttaa, ei niin millään viitsisi tarttua toimeen. Mutta tarkoitus olikin toteuttaa tuo puhdistussavotta tänä viikonloppuna - ja nythän on vasta lauantai! ;)

2 kommenttia:

Pilviharso kirjoitti...

Jospa valitsit sen auton siksi, että jos tulee markkinoilta ostettua jotakin isompikokoista...

Itse en valitettavasti pysty liikkumaan ihmisten ilmoille kuin omalla autolla. Tällaista on maalla.

Nerikah kirjoitti...

No juu, Pilviharso, voihan olla, että oletkin oikeassa... että jollain alitajuisella tavalla arvelin auton tulevan kuitenkin tarpeeseen.

Ostokset markkinoilta olivat kyllä sikäli pieniä, että ne mahtuivat vallan mainiosti Marimekon olkakassiini (en muista mallin nimeä, joku Risto-Matti Ratian malli)... Mutta tulihan sitä muita hankintoja sitten, että kyllä se oli kuitenkin kivempi viedä tavarat autossa kuin kävellen tai täpö-täydessä linjurissa.