sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Joulupatja by Heli Laaksonen

Sain männä-viikolla tämän Heli Laaksosen Joulupatja -ajatelman / runon sähköpostilla. Ei ollenkaan pöllömpi vaihtoehto joulun viettoon!! :) Joten tässä se tulee:

"Joulupatja o mu omakeksimä perinne, mink mää tahtoissin lanseerat niil ihmisil, ketkä tahto viättä lepojoulu.

Joulupatja tehrä nii, et jouluaattoaamun sänkyst raahata patja keskel olohuane lattia peittoines tyynyines päivines. Ympärs asetella ruakka (mitä ei ol itte tehty vaa myyjäisist ostettu taik jonku ahkeran jouluihmisen laittama), namei ja uussi kirjoi ja mitä muit paketei onka sattunu saama.

Siäl peito al sit maatta uuttevuatte saak, käännetä välil kirja sivui taik kylkke ja ojenella kätt kohren konvehtei. Viarai ei saa tul käymä, eikä itte kuulu käyrä missä.

Ei ol väli onk yksinäine, pariline taik perheline – joulupatja o joustava ratkaisu. Ko siit nousse, o niin kyllästyny makkamisse ja niin täys tyäntouhu ja toiminna ilo, et sitä riittä pitkäl kevässe."

8 kommenttia:

Tilda kirjoitti...

=) ihan loistavaa! kiitti vinkistä!

Nerikah kirjoitti...

Huomenet -A- ...ja olepa hyvä, tällä ohjeella joulun odotus ja itse joulukin taatusti sujuu rentouttavasti & ihanasti!!

ziriliini kirjoitti...

Pitäis varmaan testata tuota muulloinkin kuin vain jouluna... Taidan itse testata sitä tänä vuonna... josko saisin pari kiloa lisää painoakin tämän onnettoman riukuni ympärille... :D

Nerikah kirjoitti...

Kyllä se pyjamapäivä silloin-tällöin tekee meisseliä!! ;) Ja mikäpä sen parempi ajankohta kuin joulu... kun moni vielä tänäpäivänäkin kunnioittaa perinnettä, että joulupäivänä ei kovasti paljon kyläillä, vaan vasta tapanina, joten se joulupäivä lienee taatusti rauhaisimpia ajankohtia vuodessa käyttää pyjamapäiväilyyn ja olla-öllöttelyyn!

Tässä runossa kiteytyy minusta niin maan perusteellisen hyvin joulun ehkä tärkein ajatus: kiireettömyys... Vaikka kieltämättä monessa huushollissa nämä päivät ovatkin vuoden ehkä kiireisimpiä, kun on niin paljon jouluvalmisteluita suoritettavana... Mutta ehkä meidän itse kunkin pitäisi pysähtyä miettimään, tarvitseeko ihan oikeasti kaikkea tehdä itse ja/tai tulisiko se joulu ilman kiirettäkin? No, nämä nyt ovat lapsettoman ja perheetömän ihmisen vaatimattomia ajatuksia vain...

Tilda kirjoitti...

Hyvää joulun aikaa Nerikah!

Nerikah kirjoitti...

Kiitos, -A-! Leppoisaa joulun aikaa sinullekin - vielä tätäkin kautta, kävin postaamassa jouluntoivotukset myös blogiisi... :)

Anonyymi kirjoitti...

Meidän suvulla on ollut semmoinen perinne niin kauan kuin muistan, että joulupäivänä mennään isäni veljen perheen luokse illalla ja pelataan Trivial Pursuitia tai Aliasta koko joukolla. Jouluaattona ollaan ihan vain oman perheen kesken. Tänä vuonna perinteistä joulupäivän viettoa ei ole. :(

Erittäin hyvää Joulua sinnepäin!

Nerikah kirjoitti...

Kiitos, Ice. Jätinkin joulun toivotukset blogiisi, oli sen verran hieno kuusi!! :)