tiistai 23. joulukuuta 2008

"Lahja" Siskolta siskolle

Siskoni soitteli tuossa eilen illalla ja kyseli, olenko lukenut taikka kuullut uutisia. Ryanair jakaa 500.000 vikkelimmälle "ilmaisia" lentolippuja; liput täytyy varata jouluaattoon klo 12.oo mennessä ja matka tehdä tammi-helmikuun 2009 aikana. Tokihan olin uutisen kuullut, mutta en ollut sitä sen ihmeemmin noteerannut, vaikka kieltämättä lieviä matkakuumeen oireita on pitkin loppuvuotta pulpahdellutkin tämän tästä esiin.

Aluksi suhtauduin uutiseen varovaisen skeptisesti, eihän nyt täysin ilmaista matkaa olekaan. Vai onko? Mutta jos sen matkan saisi, ihan mihin tahansa, järjettömän edullisesti, niin... Siispä Siskoni kehotuksesta tein työtä käskettyä ja istahdin läppäri sylissäni sohvalle zoomailemaan Ryanairin sivuja ...ja siinä sivussa mesettämään Siskon kanssa, jotta pääsimme yhteisymmärrykseen ajankohdasta, kohteesta ym.

Monen monituista vaihtoehtoa ei tarjolla ollut, mikä sinänsä on jo aikuisten oikeasti positiivinen juttu kaltaiselleni vaaka-ihmiselle, jolle ihan yksinkertaisten päätösten tekeminen voi olla käsittämättömän vaikeaa! :) Mutta oli sentään Bremeniä, Dublinia, Frankfurtia, Liverpoolia, Lontoota, Milanoa, Riikaa... Ja näistä vaihtoehdoista Riikaa lukuunottamatta ovat kaikki muut vielä tutkimatonta maailman kolkkaa ainakin minulle, samaten Siskolleni.

Kohteeksemme valikoitui viimein Bremen (Saksa), sillä muistelin kollegoideni käyneen viime vuonna siellä ja kehuneen edullisia kenkä- ja laukkuostoksia, joita tulivat reissullaan tehneeksi. Tänään sitten tein varauksen netissä Bremeniin. Matkaliput itsessään olivat ilmaiset, mutta joitakin maksuja, kuten lentokenttämaksut, meidän täytyi kuitenkin matkastamme maksaa. Joten ei aivan ilmainen matka, mutta samapa tuo! Nimittäin silti sillä summalla, minkä pulitimme matkasta per nuppi, ei pääsisi edes käymään junalla Helsingissä shoppailemassa!

Tänään sukkuloidessani karseassa ryysiksessä ruokakaupassa, mietin hiljaa mielessäni tulevaa helmikuuta ja matkaamme. Kumpainenkin maksoi oman matkansa, mutta silti eräässä mielessä tämä matka alkoi tuntua "lahjalta": lahjoittihan Siskoni minulle laatuaikaa kanssaan ja laatu(matka)seuraa - ja minä hänelle, kun päätimme yhdessä lähteä reissuun. Ja tämäntyyppinen irtiotto arjesta on taatusti meille molemmille enemmän kuin tervetullut!

7 kommenttia:

ziriliini kirjoitti...

Totta. Lahjaltahan tuo tuntuu... lahjalta siskolle ja lahjalta samalla itselle... :)

Nerikah kirjoitti...

Totta töriset, Ziri! :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa ja suloista joulua Sinulle! :)

Nerikah kirjoitti...

Kiitos Verna! Tästä tulee erilainen, mutta leppoisa ja rentouttava joulu!! :)

Sirutuuli kirjoitti...

Hyvää Joulua!

Tilda kirjoitti...

Loistava lahja sinulta siskollesi ja sama toisinkin päin =)

Nerikah kirjoitti...

Huomenta -A-!

Eikös vaan?! Ja kuka sanoi, ettei aikaa muka voi antaa lahjaksi... :)